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P853

Le gène de dilution champagne allège la couleur du pelage du cheval en diluant le pigment.

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Caractéristiques

Breeds

Gene

Organ

specimen

Hair, Blood EDTA, Blood Heparin, Semen, Tissue

Mode of Inheritance

Chromosome

Year Published

Informations générales

Le gène de dilution champagne allège la couleur du pelage du cheval en diluant le pigment. La peau des chevaux dilués au Champagne est rosâtre / lavande tonique et devient mouchetée avec l’âge; le mouchetage est particulièrement visible autour de l’œil, du museau, sous la queue, le pis et la gaine. La couleur des yeux est bleu-vert à la naissance et s’assombrit en ambre à mesure que le cheval vieillit.

Caractéristiques cliniques

Champagne has the following effects on the basic coat colours of horses: Chestnut/Sorrel -> Gold champagne: a gold body colour and often a flaxen mane and tail. Gold champagne horses are visually similar to palomino horses. Bay/Brown -> Amber champagne: a tan body colour with brown points (sometimes referred to as amber Buckskin.) Black -> Classic champagne: a darker tan body with brown points.

Additional Information

A horse can also carry mutations for other modifying genes which can further affect its coat colour. The Coat Colour Champagne dilution test (P853) tests for the genetic status of the SLC36A1 gene. This gene has two variants (alleles). The dominant allele Ch results in the dilution and the recessive allele N does not have an effect on the basic colour.

Specific breeds are undefined.

Références

Pubmed ID: 18802473

Omia ID: 1263

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